CSR-stafetten

Med CSR-stafetten har virksomheder mulighed for at anerkende og inspirere hinanden med deres fortællinger om, hvordan de tager et ansvar for folk fra kanten af arbejdsmarkedet.

Indhold

  I 2019 startede vi CSR-stafet blandt kommunens mange, socialt ansvarlige virksomheder.

  Du kan læse mere om de forskellige modtagere her. 

   

  CSR-stafetten er en kæde af lokale historier, hvor én virksomhed giver ordet videre til den næste, og fortæller historien på de sociale medier. Historierne handler om, hvordan virksomhederne rækker hånden ud til ledige og sygemeldte og styrker et arbejdsmarked for alle.

  Når en virksomhed har modtaget stafetten, giver det virksomheden mulighed for at fortælle sin egen solstrålehistorie om, hvordan den har taget et socialt ansvar overfor borgere eller medarbejdere, som har brug for en ekstra håndsrækning på arbejdsmarkedet.

  Historierne deles på de sociale medier, blandt andet på Jobtaskforcens LinkedIn-profil.

  Selvom du ikke modtager CSR-stafetten, kan du sagtens være med til at dele de gode CSR-historier og inspirere andre til at tage et socialt ansvar.  

  1. Spot den gode historie om socialt ansvar i din virksomhed. Kontakt chefkonsulent Sanne Ravn fra Jobtaskforcen på telefon 30 82 55 05 eller sarav@horsens.dk.

  2. Jobtaskforcen hjælper dig gerne med at skrive din gode historie, og vi sørger for at få din historie ud på vores platforme. 

  3. Del din historie sammen med et foto på din egen og på virksomhedens LinkedIn og/eller Facebook-side. Tilføj hashtags #csr og #jobtaskforcen, og inspirer andre til at gøre en forskel.

  Hvis du som virksomhedsleder modtager stafetten, har du ansvar for at formidle en succeshistorie fra din egen virksomhed.

  Historien skal handle om at løfte et socialt ansvar – fx hvor virksomheden har hjulpet en ledig ind på arbejdsmarkedet, fastholdt en medarbejder, forebygget sygefravær eller lignende.

  Når din historie er formidlet, skal du give stafetten videre til en anden virksomhed i dit netværk, som du ved gør en forskel for mennesker, der har brug for en chance til på arbejdsmarkedet.

  Når din historie er kommet ud at leve, er det tid til at give stafetten videre. Find en virksomhed i dit netværk, som du ved gør en forskel for mennesker, der har brug for en chance til på arbejdsmarkedet.

  Vi vil gerne have, at stafettens historier dækker bredt, fx kan det være historier om: 

  • Småjob
  • Voksenlærlinge
  • Fastholdelse af sygemeldte
  • Forebyggelse af sygefravær
  • Fleksjob
  • Praktik/løntilskud
  • Sporskifteordning
  • Virksomhedsmentor
  • Erhvervsmentor 

  Husk at give Jobtaskforcen besked, når du har givet stafetten videre.

  Jobtaskforcen har indgået samarbejde med Horsens Posten

  Samarbejdet indbefatter, at en journalist fra dagbladet følger stafetten tæt, med artikler i henholdsvis Ugeavisen og Horsens Posten.

  Ligeledes vil en journalist overvære selve overdragelsen af CSR-stafetten fra én virksomhed til den næste.

  Derfor skal du tage et socialt ansvar

  • Du kan gøre en stor forskel for den enkelte ved at åbne døren til din virksomhed 
  • CSR skaber stærke værdier, stolthed, arbejdsglæde og trivsel  
  • At ansætte en ledig kan frigøre ressourcer hos dine eksisterende medarbejdere 
  • Du kan bruge CSR og CSR-mærket i din markedsføring